Miért jó a babamasszázs?

Nyomtatás E-mail

A babamasszázs kitalálása Viamala Mc Clure nevéhez fűződik. Mozdulatai az indiai és a svéd masszázs elemeiből állnak, mely aztán a jóga és a reflexológia hozzáadásával nyerték el végleges formájukat.

 

Babamasszázsról beszélünk, de a mozdulatok tökéletesen alkalmazhatók nagyobb gyermekeknél, sőt akár felnőtteknél is. Hatásai igen széles körűek, pl.: izomlazítás, légzésstimuláció, de serkenti a nyirok- és vérkeringést, mely az immunrendszer alakítása szempontjából igen fontos. A pocakon alkalmazott masszázs jelentősen csökkenti a hasfájást. Az érintés hatására, mely anya és csecsemője között történik, az anyai szervezetben magasabb szinten választódik ki az oxytocin nevű hormon, mely segít az anyatej hatékonyabb kiürülésében.

 

A masszázs lényege az érintésben van, ezért fontos, hogy közvetlen test - test kontaktus legyen, a babát masszírozó kézen semmilyen zavaró tényező ne legyen, se gyűrű, se óra, és a baba is lehetőleg mezítelenül vegyen ebben részt. Az érintéssel egyfajta kötődés kialakulása is történik, ezért fontos, hogy egy adott babát annak hozzátartozója

masszírozza. 

 

 

Ráczné Gyémánt Andrea

védőnő, babamasszázs oktató

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép