Anna Gyógy- Termál és Élményfürdõ gyógyászati részleg szolgáltatásai

Nyomtatás E-mail

Az 1896-ban épült belvárosi Anna Fürdő természetes gyógykincse az 1927-ben feltárt, nátrium-hidrogénkarbonátos Anna gyógyvíz, mely külső felhasználásra mozgásszervi betegségek kezelésére, ivókúraként idült emésztőszervi problémák kiegészítő kezelésére alkalmas. A fürdő 2004-ben történt felújításával egyidejűleg egy modern, háromszintes gyógyászai központ is épült, mely a mai igényeknek megfelelő komplex fizioterápiás ellátást nyújt. 

A balneo- és hidroterápiás kezelések közül sokan veszik igénybe az Anna gyógyvizes medencefürdőt és a mozgást könnyítő víz alatti gyógytornát. A feszülő fájdalmas izomzat kezelésére hatásos gyógyír az orvosi gyógymasszázs és a víz alatti sugármasszázs. Az iszappakolást hévízi és marosi gyógyiszappal végezzük, melyek kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. A gerincet, csípő és térdízületek kopásos betegségeire kutatási eredményekkel igazoltan hatásos a súlyfürdő kezelés, amely Anna gyógyvizes medencében történik.

A mozgatórendszert érintő betegségek alapvető kezelési formája a mozgásterápia, az egyéni és csoportos gyógytornakezelés. Ezen belül számos speciális módszer létezik, mint például a McKenzie módszerrel történő mozgásterápia, a gerincferdülés kezelésére egyre elterjedtebben alkalmazott Schrott féle torna. Külön hangsúlyt fektetünk az egészség megőrzésre, melynek szerves része a vizelettartási problémák kezelésére hasznos intim torna.

Fizikoterápiás részlegünkön fájdalomcsillapító, izomlazító, izomerősítő, izomstimuláló kezelésekre nyílik lehetőség. Korszerű elektroterápiás eszközeinkkel, ultrahang, magnetoterápiás és lágylézer terápiás készülékekkel várjuk betegeinket. 

A fürdő 21 ágyas nappali korházában azokat látjuk el, akik a komplex fürdőgyógyászati ellátásban vesznek részt. Ez az ellátási forma azoknak előnyös, akik sérülések, műtétek illetve krónikus mozgásszervi betegségük folytán komplex, kúraszerű rehabilitációra szorulnak. A páciensek napi négy óra benntartózkodási idő alatt orvosi ellenőrzés mellett négyféle kezelésben részesülnek három héten keresztül.

Az Anna fürdőben reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs szakrendelések működnek, amelyet előzetes időpont egyeztetést követően háziorvosi beutalóval lehet igénybe venni. 

Az Anna Fürdőben minden kezelést teljesen vagy részben támogat a Társadalom Biztosító. Akinek nincs lehetősége az országos egészségbiztosítási pénztár által támogatott kezeléseket igénybe venni, azoknak a betegeknek önköltséges áron lehetőségük van gyógyászati szolgáltatásainkat igénybe venni. Gyógyászati részlegünk 06-19 óráig várja a gyógyulni vágyókat.

A pusztán kikapcsolódási szándékkal érkező vendégeink a fürdő wellness részlegének szolgáltatásait élvezhetik. Megtalálható itt többek között számos élmény- merülőspezsgőmedence, finn szauna, infrakabin, gőzkabin, aromakabin, bioszauna és szolárium is. A fürdő népszerű szolgáltatása a 21-24 óráig tartó éjszakai fürdő, melyre nyáron hétfőtől péntekig minden nap lehetőség adódik.  

Dr. Kádas Éva - Gyógyászati vezető

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő

6720. Szeged, Tisza Lajos krt. 24. Telefon: 62/487-711

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  www.szegedifurdok.hu

 

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép