Elmúltak az ünnepek, megszaporodtak a kilók....

Nyomtatás E-mail

Elmúltak az ünnepek, megszaporodtak a kilók....

Azt hiszem, kevesen mondhatják el magukról, hogy az ünnepek alkalmával ne nőtt volna a testsúlyuk. A felszedett néhány kiló pedig könnyedén állandósul, és beindul az "évről-évre több kilót nyomok"- spirálja.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai az egészséget veszélyeztető tényezők közül a dohányzás után a második helyen az elhízást említik. A fejlett országokban a túlsúlyos és elhízott emberek aránya ötévente megduplázódik. A probléma jelenleg világszerte kb. 300 millió felnőttet érint, társadalmi rétegtől és korosztálytól függetlenül. Sajnos a gyermekeket sem kíméli, közöttük is rohamosan terjed. Mivel számos kórállapot, betegség kialakulásának az elhízás a melegágya, érdemes kellő figyelmet szentelni neki és tenni ellene!. A tapasztalat szerint az elhízás kezelésének leghatásosabb módja a megelőzés :-), tudom, könnyű ezt mondani! (De ezért is fontos, hogy az aktuálisan felszedett 2-3 Kg-tól megszabaduljunk, ne hagyjuk felszaporodni a kilókat.)

Mi a teendő?

Saját magunkért, saját egészségünkért mi magunk tehetjük a legtöbbet. Hogyan? Ez az, ami megtanulható.

  1. Táplálkozási szokások átalakításával, korszerű főzési ismeretek, egészséges táplálkozás ABC-jének elsajátításával.
  2. Stresszoldással: Testi-lelki ellazulás, a relaxáció valamint a „méregtelenítés” alapjainak megtanulásával.
  3. Életkornak és egészségi állapotnak megfelelő mozgásforma megtalálásával.
  4. Eredmények tartósításával, egymás támogatásával, segítésével, a sikerek-kudarcok értékelésével a klub-foglalkozások során.

A fogyás, illetve az ideális testsúly megőrzése sokak számára nehéz feladat. Egyedül, helytelen módszer(eke)t választva gyakran nem csak kudarc, de adott esetben testsúly gyarapodás is lehet az eredmény!!!. A támogató csoport, a megfelelő ismeretekkel rendelkező vezető és a folyamatos kontroll biztonságot ad. A módszer pedig nem a drasztikus súlycsökkentést tűzi ki célul (ami sok esetben beindítja a jojó effektust), hanem az ideális súly egyenletes elérését és tartós megőrzését. Nem csodaszer és nem ígér két hét alatt elérhető könnyű és látványos változást. Nyújtja azonban a szemléletváltoztatáshoz és a helyes táplálkozási szokások kialakításához szükséges ismereteket, a testi-lelki egészség, a jó közérzet megszerzésének és megtartásának lehetőségét, az éhezés-mentesen elért ideális testsúly lehetőségét. A kezdéshez most, az újévi fogadalmak idején optimális az időpont.

Ehhez nyújtok segítséget a januárban induló fogyókúrás klubfoglalkozásokkal.
Jelentkezés folyamatosan, nyílt nap a klubban 2010. február 04-én 17 órától.  (Bejelentkezés szükséges!)

Kocsis Mária +36-20/9653966  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

a Magyar Elhízástudományi Társaság tagja, Herbalife független tanácsadó

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép