Asszonyi segítség a szülés körül, avagy kik is azok a dúlák?

Nyomtatás E-mail

A modern kórházi szülések előtti időkben természetes és magától értetődő volt, hogy a vajúdó nő mellett jelen van egy idősebb vagy szülésben már tapasztalt asszony. A mai dúlák is a jelenlétet, az érzelmi-lelki támogatást tartják legfontosabb feladatuknak. Vallják, hogy a személyre szabott figyelem és gondoskodás „csodákat tehet”, mert ettől a kismama nagyobb biztonságban érzi magát, ami segíti, előrelendíti a szülés  folyamatát. A dúla mindvégig az anya igényeit figyeli: masszíroz, illóolajos borogatást készít, zenét kapcsol, beszél vagy éppen hallgat. Dúlának lenni egy rendkívül bizalmi feladat, ezért nagyon fontos, hogy már a várandósság alatt megismerkedjen a kismamával, és elmélyült kapcsolat alakuljon ki közöttük.

A Szegedi Női Klinikán 2007. novembere óta immár hivatalosan beengedik a dúlákat, az édesapa mellett is.

Városunkban jelenleg 4 képzett dúla tevékenykedik:

Gaborjákné Kovács Judit: 20/8015-056, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Hrabovszky Monika Mária: 30/280-6631, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Dr. Majorné Tutsek Zsuzsa: 70/523-4243, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Puroszné Nagy Magdolna: 30/493-9688, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  Itt a szőlőszezon

A szőlő a legértékesebb gyümölcsünk. Cellulóz és pektin tartalma kedvezően hat a tápcsatorna működésére. Jó káliumforrás, de megtalálható benne a foszfor, kálcium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink, szelén, valamint mindenféle B-vitamin és C-vitamin is. Ezek jó hatással vannak idegrendszerünk működésére, erősítik fogainkat és csontrendszerünket. Az egyik alkotóeleme a quercetin nevű flavonoid, amely antioxidáns és gyulladásgátló hatású, csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, valamint szerepe van a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében. Védi továbbá az erek falát a káros lerakódásoktól, melyek a szív és érrendszeri betegségek okozói. /

Főleg a vörös szőlő tartalmazza ezt az anyagot/A szőlő tisztítja a kiválasztó szerveinket, csökkenti a vizelet savas kémhatását/ezzel csökkenti az esélyét egyes vesekövek kialakulásának/, enyhíti a fájdalmat és étvágyjavító hatású./Ezért különösen ajánlott lázas, leromlott betegeknek./ A probléma neve: CELLULITISZ

A nők többsége küzd ezzel a problémával,ami főleg a fenék, ill.a comb felsőrészén helyezkedik el. Ezen a területen jelentős a víz és zsírlerakódás. Ránézésre narancshéjszerű a bőr felszíne. A kialakulásának oka, hogy a nőknél a felső ill.alsó test vérellátása különböző.Míg a felső test anyagcseréje aktív, zsírégetése megfelelő,addig az alsó test részeinél a combon fenéken az anyagcsere lassú, tápanyagokkal rosszul ellátott és lassú a zsír és a víz lebontása.

A megoldás: HYPOXITRAINER. I

tt deréktól lefelé a test alacsony nyomás alá kerül, a vérellátás fokozódik, az anyagcsere felgyorsul, és megindul a zsírlebontás. A Hypoxi Training egy zsírégető edzés, olyan vákumkezelés ami célirányos, kevés megerőltetéssel jár és salaktalanítással súlycsökkenést, alakváltozást regenerálódást nyújt a szervezetnek. A jelenleg ismert leghatékonyabb cellulitisz kezelések egyike.
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép