Korunk fő problémája a stressz - 3. rész

Nyomtatás E-mail

Korunk fő problémája a stressz

Elérhető a békés, egészséges, kiteljesedett élet

3.rész

Kiknek érdemes kineziológushoz fordulni?

Gyerekeink tanulási, viselkedési, ágyba vizelési stb. problémája esetén jobban tesszük, ha elmegyünk mi magunk a kineziológushoz. Most bizonyára meglepődnek. Miért pont a szülő, aki mindent megtesz a gyerekéért?

Több oka is van ennek.Pl.:

A gyerekeink lemásolják a viselkedéseinket. A láthatóakat és eltitkoltakat egyaránt. Ha tehát bort iszok és vizet prédikálok, a gyerekem összezavarodottá válik.

A stressz-kezelő technikáinkat is elsajátítják, ők is azt alkalmazzák. A szülők a problémáik megoldásához a saját szüleik mintáját használják. Nem csoda, ha ismétlődnek generációkon keresztül a betegségek, nehéz helyzetek, konfliktusok, stb.

A gyerekek mágikus gondolkodása nagyon fontos szerepet játszik. A szülők mindenhatóak, sebezhetetlenek, hibátlanok, mindenkinél okosabbak. Bármilyen problémája van anyjának, apjának, ezért önmagát teszi felelőssé. Ez olyan teher, amit nem bír el. Önértékelése, önbizalma egyre romlani kezd, és a korábban oly nyitott, magabiztos gyerek egyre szorongóbbá válik. Képtelennek tartja magát a mindennapi feladatok elvégzésére, és egy idő után már bele sem fog. Bizony ez is lehet a „lustaság”, iskolakerülés, pánik oka.

Ahogyan mi vélekedünk róla, olyanná válik az önmagáról alkotott belső képe minden gyereknek. Hiába tartom magamban a véleményem, nem beszélek rettegésemről, „Mi lesz ebből a gyerekből?” millió jelét adom kétségeimnek.- Hát, még ha hangoztatom is kiabálva, elkeseredve!

Mindannyian jobb, boldogabb, teljesebb életet szeretnénk a gyerekeinknek. Hányszor érezzük: „Majd neki sikerül! Muszály jól tanulni, mert nem jut be az egyetemre”. Elvárásainknak vagy meg tudnak felelni, vagy nem. Ez utóbbi nagyon sok tanulási, viselkedési, egészségügyi probléma, deviancia oka.

Ezek tükrében talán érthető, miért a szülő menjen a szakemberhez. Ha az ő problémái oldódnak, eszközöket kap a kezébe, a gyerek tünetei is oldódni fognak. A gyerek problémája a szülő tünete. Még akkor is, ha jó szülők vagyunk. A gyerek az új eszköztárat is lemásolja. Csak türelem, kedves szülőtársaim!

Párkapcsolati, életvezetési, egzisztenciális problémák esetén is érdemes felkeresni a kineziológust.

Korábban begyűjtött tapasztalataink köszönnek vissza élethelyzeteinkben. Mondok egy példát: Kisgyerek koromban oltásra vittem a kutyánkat. Hiába ismert és szeretett, nagyon megijedt, és belekapott a lábamba. Nem is volt igazi harapás, mert csak a nadrágomat szakította el. Ám ettől kezdve nagy ívben elkerültem a kutyákat. Ha az utcánkban megláttam, hogy azon az oldalon áll, ahol én, átmentem a túloldalra. Nem vettem észre, hogy csóválja a farkát, hogy békés. Minden kutya ugyanazt a gyerekkori félelmet kapcsolta be bennem, és én csak elmenekülni tudtam.

Döntés előtt egy oldás valódi tiszta gondolatokat, megalapozott választást tesz lehetővé.

Pszichoszomatikus betegségek érzelmi okainak felismerése, oldása ismét teljes élet élését teszi lehetővé.

Detkovics Éva

Kineziológus, Hellinger terapeuta

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép