Ájurvédikus pulzusvizsgálat Szegeden

Nyomtatás E-mail
Ájurvédikus pulzusvizsgálat Szegeden

 A nádí-vigján, az ájurvédikus pulzusvizsgálat ősi módszere képes a test-elme egyensúlytalanságok feltárására, megelőzésére és visszafordítására. Noha a nyugati világban viszonylag ismeretlen a pulzus ilyenfajta vizsgálatának technikája, India ájurvédikus gyógyítói, a vaidják már több mint hatezer év óta alkalmazzák. Egy képzett vaidja képes arra, hogy a pulzusunkat a csuklónk alatt kevéssel megtapintva, mélyreható információkat szerezzen egészségünkkel, életmódunkkal, egyensúlytalanságainkkal és gyenge pontjainkkal, mentális és érzelmi állapotunkkal kapcsolatban. Jogosan csodálkozhatunk el azon, hogy miként árulkodhat ilyen sok mindenről a csuklónk alatt lüktető artéria.
 A kvantummező elmélet szemszögéből nézve az összes anyag végső soron nem más, mint rezgés. Az egészséget az ősi és a modern nézőpontból tekintve is úgy határozhatjuk meg, mint az egyént alkotó összes rezgés integrált és kiegyensúlyozott állapotát. A betegséget pedig úgy, mint az emberi szervezetet felépítő alapvető frekvenciák egyensúlyának hiányát. A védikus gyógyászat már hosszú ideje olyan technikákat és olyan nyelvezetet használ, amely úgy tekint a test és az elme egészére, mint egy számtalan kisebb hullámból álló komplex hullámra. Az ősi védikus tudósok felfedezték, hogy az artériás pulzus rezgései, melyet általában a páciens pulzusánál tapintanak ki, átfogó információt hordoznak az egyén egészségének állapotáról.
Minden más hullámformához hasonlóan a pulzust is meghatározhatjuk frekvenciája, amplitúdója (energiája) és szerkezete alapján. Az ájurvédikus nyelvezetet használva azt mondjuk, hogy a Váta (frekvencia vagy mozgás), a Pitta (amplitúdó vagy energia) és a Kapha (szerkezet) minőségeit tapintjuk a pulzusban.
 Az ájurvéda szerint az életet három éltető erő – a három dósa – irányítja, melyek neve Váta, Pitta és Kapha. E három erő állapotából meghatározható az egyéni testfelépítés, valamint a szüleink által ránk örökített genetikus hatások.
A Váta az a dinamikus erő, amely minden mozgásért felelős, ebbe beletartozik a táplálék mozgása a tápcsatornában, a vér áramlása az artériákban és vénákban, de még az idegpályákon végigszáguldó impulzusok is. A Pitta az energiát irányítja, és az emésztésben, valamint az anyagcserében játszik szerepet. Ez segíti elő a szükséges energia előállítását a test minden sejtje számára, továbbá az emberi test hormonális működésért is felelős. A Kapha a struktúrát és a vízanyagcserét vezéreli, a sejtek szintjétől a test egészének szintjéig.
A pulzust elemző vaidja képes arra, hogy azonosítsa az egyensúlytalanságokat, és azt is tudja, miként állítsa helyre őket olyan egyszerű egyensúlyteremtő módszerek segítségével, mint a megfelelő étrend és napi rutin követése vagy a tökéletes pihenés megteremtése. Ezen felül pusztán az, hogy a vaidja megtapintja a pulzust, egy olyan mélyreható test-elme kapcsolódást teremt, amely önmagában is megnyugtató és egyensúlyteremtő erővel rendelkezik.
Az ájurvédikus pulzusvizsgálat hatékony eszköz arra, hogy nyomon kövessük test-elme egyensúlyunk állapotát, és kezdeti szinten felfedezzük az egyensúlytalanságokat, mielőtt még komolyabb betegséggé fajulhatnának.

                                                                                                                Pál Tamás
                                                                                                         ájurvédikus tanácsadó


Ájurvédikus pulzuselemzés Szegeden!

Állapotfelmérés, pulzuselemzés, testtípus meghatározás, ájurvédikus életmód tanácsadás és terápia az Ayurligetben, Szeged, Moszkvai krt. 4.
Bejelentkezés és időpont egyeztetés:
Pál Tamás ájurvédikus tanácsadó
70/368-8968
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép