A test a lélek temploma

Nyomtatás E-mail

A test a lélek temploma

A betegségek legnagyobb része testi tünetekben jelenik meg. Legalábbis akkor vesszük észre. A test-lélek-szellem harmóniája már jóval előbb felbomlik. A testi tünet megelőzése tehát valójában a harmónia megőrzésének a záloga. A testünk tisztaságára vigyáznunk kellene.

Vigyázunk rá?

Nem!

Azt természetesnek érezzük, hogy a koszos autónkat le kell mosnunk, ki kell takarítanunk és időnként szerelőhöz is el kell vinnünk.

Azt természetesnek vesszük, hogy a lakásunkat takarítani kell, sőt tavasszal és ősszel nagytakarításra is szükség van.

Az természetesnek érezzük, hogy a szemetet rendszeresen üríteni kell, vagy ma már a szelektív gyűjtés is fontossá vált.

Azt természetesnek tartjuk…

Csak az nem természetes, hogy a testünkkel foglalkozzunk. Hódít a helytelen táplálkozás, amit egyrészt hagyományosnak mondott értékek megőrzésével indokolnak. Ezzel a közép és idősebb korosztályt etetik be. Másrészt a divattal a fiatalokat szerzik meg a gyorsétkezdékkel.

Mindkettőben túlzottan nagy mennyiséget esznek meg, magas fehérje, szénhidrát, zsírbevitellel. Közben alacsony a rosttartalom és a hozzáadott vitamin ellenére is alacsony vitamin és ásványi anyagtartalom. Ezek a problémák nem változtak semmit az eltelt 20 év alatt.

Az étkezések körülményei sem túl rózsásak. Terjed a kapkodás, a futtában bekapok valamit stílus és ha véletlenül leül valaki enni, akkor közben TV-t néz vagy olvas. Falja az ennivalót, nem rágja meg.

 A test pihenéséről nem is beszélve. Hol marad a kikapcsolódás, a mozgás? Éjszakába nyúló tivornyák, kriminézések, stb. gyengítik folyamatosan a szervezetet.

Csoda-e, hogy egyre fiatalabb életkorban jelennek meg a testi tünetek?

Csoda-e, hogy egyre kimerültebb, túlhajszoltak az emberek?

Csoda-e, hogy egyre több a magas vérnyomástól szenvedő?

Csoda-e,hogy egyre nő a cukorbetegek és más anyagcsere-zavarban kezeltek száma?

Csoda-e, hogy egyre több zsírt cipelünk magunkon?

Csoda-e?

Nem!

Nem!

NEM!

A megoldás pedig oly egyszerű, hogy annál egyszerűbb nem is lehetne. Ráadásul régóta elérhetőek az ehhez szükséges ismeretek.

Nem szükséges mást tenni, mint hogy a testünket úgy kezeljük, mint a kocsinkat, a lakásunkat, stb ( a sor tetszőlegesen és egyénileg folytatható). Ezt követően  az előbbiekhez hasonlóan vigyázok rá is. Figyelek arra, hogy csak addig terheljem, ameddig a terhelést elbírja. Azután megpihentetem. Figyelek arra is, hogy milyen minőségű üzemanyagot adok neki. Diesel üzemű autóba véletlenül sem tankolunk benzint. Rendszeresen tisztítom és ha van kötelező szerviz oda is elviszem.

Hosszútávra gondolkodok vele is.

Csak ennyi szükséges.

Csak ennyi…


Dr. Sipos Tibor

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép