Szomatoinfra Preventív szűrővizsgálat

Nyomtatás E-mail

Szomatoinfra  Preventív szűrővizsgálat

Létezik egy olyan elektromágneses sugárzási tartomány, amelyben az ember szakadatlanul sugároz, állandóan jelen van, jól lehet mérni, értékelni: ez az infravörös sugárzás. A fizika és az orvostudomány előretörésével szinte egy időben a XVII-XVIII. Században felismerték az élő szervezet hőmérsékleti és élettani összefüggéseit. Kimutatták , hogy a hőmérséklet emelkedésére a szervezetben felgyorsulnak az élettani folyamatok, míg csökkenésére relatív inaktivitást mutatnak. Ez a kapcsolat fordítottan is igaz, magas anyagcseréjű szövetek,és életfolyamatok hőt adnak le, míg az exoterm folyamatok hőelvonással járnak. Az élet minden folyamatában energia felhasználás és –forgalom zajlik. Az energiaforgalom mindenkori mellékterméke  a hő , annak felszabadulása vagy elvonása.

A módszer alapja az a fizikai törvényszerűség, hogy minden test, melynek hőmérséklete nagyobb , mint az abszolút nulla fok, magból elektromágneses hullámokat bocsájt ki. Ennek oka, hogy a testet alkotó részecskék hőmozgást végeznek és rezgéseik következtében sugároznak. A jelenséget hőmérsékleti sugárzásnak is nevezik,  melyet ha ,megvizsgáljuk, azt tapasztaljuk, hogy ezen elektromágneses sugárzás legnagyobb része infravörös tartományba esik. Ezek a fizikai és biológiai  törvényszerűségek képezik az alapját számos diagnosztikai vizsgálatnak.

Az eddigi képalkotó technikák elsősorban morfológiai leírást és szemléletet képviselnek, ezzel szemben az infravörös képalkotást a szervezet metabolizmusáról ad információt. Majd minden képalkotó diagnosztikai módszer külső sugárforrást igényel, így a sugárterhelés az életfolyamán  a szervezetben kumulálódhat, károsodást okozva. Egy kivétel van, az infravörös diagnosztika, amely az élőtest  belső hősugárzását detektálja, így valóban  noninvazív. Különbözik még abban, hogy szemben  a  morfológiai képet adó eljárásokkal, ez funkcionális információt nyújt a szervekről. A kutatás egy már bevált infravörös diagnosztikai eljárást tökéletesít, és párhuzamos konzervatív vizsgálatokkal hasonlítja össze.

 

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép