Mit üzen a természetgyógyász az ősz elején?

Nyomtatás E-mail

Mit üzen a természetgyógyász az ősz elején?

Mint ahogy szokták mondani „ép testben ép lélek!”

  Mi magunk vagyunk felelősek az egészségünkért! Soha ne feledjük, a betegségnek mindig van üzenete! Ha nem figyelünk kellőképpen a testi- lelki szükségleteinkre, akkor hamar felborul az egyensúly, és megjelenik a betegség.

Ilyenkor ősszel, amikor kezdődik az iskola, a hajtás ez jelentősen megnöveli a stresszt, melyből egyébként is van elég a mai világunkban. Nagyon fontos, hogy elég időt szánjunk a pihenésre, mely az alváson kívül aktív pihenést is tartalmazzon pl.: kirándulás, séta, sport, alkotó tevékenység, zenélés, stb.. Fordítsunk több gondot a táplálkozásra is, ha csak lehet kerüljük a gyorséttermi ételeket, a szintetikus anyagokkal felturbózott félkész ennivalókat és több gyümölcsöt, sok nyers zöldséget fogyasszunk. Ha mégis megbetegszünk, az esetek egy részében szükséges gyógyszert fogyasztani, de sokszor a „természet patikája” is elegendő, és ezek a szerek sem a szervezetet, sem a pénztárcánkat nem terhelik túl. Hiába gyógyulunk meg azonban, ha nem tudunk változtatni az életünkön, minden marad a régiben. Különösen gyerekeknél ajánlatos végig gondolni, vajon a sorozatos „megfázások” , az óvodába, iskolába indulás előtti hasfájások mögött nincs-e valamilyen lelki kudarcélmény. Mindig az okokat kell megtalálni, hogy a gyógyulás végleges legyen.

 Segítséget szeretnék nyújtani, hogyan tudunk egyszerűen, természetes módon magunkon, és családtagjainkon segíteni. Iskolába készülés előtt célszerű az immunrendszert erősíteni. Egyik leghatékonyabb szer a bíborkasvirág. Készíthetünk belőle teát, de az alkoholos kivonata is hatékony.(Tabletta formában is kapható.) Megelőzésre 4-5-ször naponta 10 cseppet kell bevenni gyerekeknek.(vagy 2x1tbl) Felnőtteknek Ginsenggel kiegészítve általános erősítőszert kapunk. A benedekfű szintén igen kiváló hatású. Megtisztítja a szervezetet a baktériumoktól, vírusoktól, nyugtatja az idegeket, javítja az emésztést. Teaként használjuk. De mindenekelőtt a télre felkészítő erősítő teakeveréket ajánlatos gyerekeknek szeptemberben elkezdeni, mely többfajta gyógynövényből és fűszernövényből tevődik össze. A fokhagyma és vöröshagyma a legfigyelemreméltóbb gyógyszer, mely minden háztartásban megtalálható.

Érelmeszesedésre, magas vérnyomásra, idegességre is kiváló a következő készítmény:

1l víz, 30gerezd fokhagyma, 1evőkanál cukor, 1dkg élesztőt morzsoljunk bele. Hagyjuk érni 9 napig, majd igyunk róla 3x1 pálinkás pohárnyit minden nap.

Ezek a hatóanyagok normalizálják a vérnyomást, (csökkentik a magas vérnyomást, viszont az alacsonyat emelik) javítják a szívműködést, a szív koszorúereit tágítják. A javuló vérkeringés miatt öregedés gátló hatása is van. Gyomornedvtermelést is fokozzák, oldják a bélgörcsöket általában igen nyugtató hatású.

Egészséget, boldogságot, békességet, jó életet kívánok!

Karancsi Eszter

Természetgyógyász- addiktológus

30/928-9523csak este

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép