Pilates: Mozgalom & Értelem

Nyomtatás E-mail

Pilates: Mozgalom & Értelem

"Születésekor a Természet fizikai testet adott neki (az embernek).

Valahol létezik az eredendő, Istenből kipattanó égi szikra,

mely újra fellelvén tudatos szellemévé válik" – Rodney Collin: A tudatos harmónia elmélete

A fenti idézet akár a jó öreg Joe Pilates tollából is származhatna. Többet elárul hitvallásáról, mint az a rengeteg újságcikk, médiaanyag, amely az utóbbi években napvilágot látott szerte a világon. Azok a csodálatos eredmények, miszerint a torna rendszeres gyakorlója lapos hasra, szálkás izomzatra, egészséges tartásra tesz szert igazak, ezért ezt ismételgetnem felesleges lenne.

Amit ez a mozgásrendszer számodra adhat, mindezen túlmutat. Megismerni az embert mozgásában, gondolkodásában, teljes létében - erre vállalkozik a pilates oktató. Ha ez sikerül valóban megtörténik a csoda - az értelem, a felfedezés, a tudatos cselekvés erejével elindítja a vendéget a változás útján. A test tudatos "használatával" képessé válik az egészséges forma helyreállítására. Több ez, mint a "szép tartás" ígérete.

A pilates gyakorlója belülről válik széppé, harmonikussá. A beállítások helyet kérnek a mindennapi életében. A tudatosságot az élet minden aspektusában felébresztjük - az önmagunkhoz és embertársainkhoz való viszonyunkban, gondolkodásunkban, megjelenésünkben és igen - az étkezésünkben is. A pilates így fogyaszt. Az "erős központ" már tudja, hogy mit fogad el és mire mond nemet. Az "oldalsó-hátsó mellkasi légzés" legyőzi a stressz okozta felületes "pihegő" légzést.

Ha a kíváncsiságod felébredt, találkozz egy pilates oktatóval. Szegeden sok jó oktató tevékenykedik igazi elhivatottsággal. Fedezd fel az igazi pilatest.

 

Hadi Olga

Pilates-Institute oktató

Százszorszép Gyermekház, Szeged, Kálvin tér 6.

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép