Mivel erősíthetjük immunrendszerünket?

Nyomtatás E-mail

Az időjárás zordabbra fordulásával sokan egyik hurutos betegségből a másikba esnek, mások viszont problémák nélkül vészelik át az egész telet. Vannak, akik a legnagyobb influenza járvány közepette sem betegszenek meg és vannak, akiknek szinte havonta folyik az orruk, fáj a torkuk, lázasak, hosszan betegeskednek és lassan gyógyulnak. Mi az oka ennek a különbségnek?

 

A válasz az immunrendszer állapotában rejlik. Az immunsejtek folyamatosan "járőröznek" a szervezetünkben, és ha valamilyen káros, idegen anyaggal találkoznak (baktérium, vírus, parazita stb.), akkor azt ideális esetben elpusztítják, még mielőtt komolyan elszaporodhatna. Nagy baj akkor van, ha az immunrendszer nincs jó állapotban és nemképes a feladatát megfelelően teljesíteni.

 

Mi károsíthatja az immunrendszert? Egyik ok lehet az, ha szervezetünk nem kapja meg a működéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és aminosavakat. Sajnos mindezeket egyre nehezebb megszerezni pusztán élelmiszerekből, mert táplálkozásunk sajnos egyáltalán nem mondható megfelelőnek, sokkal több sót, cukrot,fehérjét és zsírt fogyasztunk a kelleténél, viszont a szükségesnél kevesebb zöldséget, gyümölcsöt és rostanyagot tartalmaz étrendünk.

 

Másrészt az is jelentősen gyengíti immunrendszerünket, hogy az indokoltnál jóval gyakrabban fogyasztunk antibiotikumokat. Tudnunk kell, hogy jelenleg a felső légúti hurutok kétharmadát vírusok okozzák, melyekre az antibiotikumok nem hatnak, viszont ez utóbbiak a vastagbélben lévő hasznos bélflórát károsítják. Tény, hogy az immunsejtek 70 %-a a vastagbél falában található, igy a bélflóra gyakori károsodása jelentősen rontja az immunsejtek működését is,ezért minden antibiotikus kúra alatt és után szükséges lenne a bélflóra regenerálása hatékony készítményekkel. (Ilyen helyzetben a joghurtok önmagukban nem elegendőek!).

 

Az immunrendszer állapotának felmérésében jelentős segítséget jelenthet egy speciális gép, mely a szervezet elektromágneses hullámait elemezve képes kimutatni, hogy milyen anyagok hiányoznak a testből, mely anyagokat nem tolerál a szervezet, (allergia szűrés), milyen állapotban van a bélflóra stb.  Egy ilyen vizsgálat kb. 1-1,5 órát vesz igénybe, semmilyen fájdalommal nem jár és a beteg rögtön kézhez kapja az eredményt, melynek alapján orvos-természetgyógyász ad javaslatot a problémák megoldására.

 

Az immunrendszer megerősítésére elsősorban gyógynövényeket, homeopátiás szereket, szelíd gyógymódokat (akupunktúra, elektromágneses terápia, colon hydroterápia, lézer terápia stb) javaslunk. Az ily módonmegerősített immunrendszerrel rendelkező ember sokkal ritkábban betegszik meg és a betegség lefolyása is sokkal enyhébb és gyorsabb lesz .   Dr. Bogdány Anikó
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép