Az egészség a legnagyobb gazdagság!

Nyomtatás E-mail

Kétféle ember van. Az egyik az, aki ebben a rohanó világban is figyelmet fordít magára, hogy lelkiekben gazdag és egészségmegőrző vagy fejlesztő életet éljen. Vannak, akik nem törődnek magukkal, és a környezetükben élő emberek egészségével, önpusztító életmódot folytatnak.

 

Három dolog szükséges ahhoz, hogy boldog légy: egészséges test, szabad lélek és tiszta szív” – vallotta Voltaire. Egészségünk védelme és megtartása egyik fontos feltétele a boldogságuknak. Egészségi állapotunkat leginkább életmódunk, táplálkozásunk, valamint természeti és társadalmi környezetünk határozza meg. Az egészséges és aktív életmód eléréséhez néhány tudatos, és hosszú távú életmódbeli változtatásra van szükség. Alapja a kiegyensúlyozott táplálkozás. Szervezetünk alapvetően 6 alkotórészből tevődik össze: víz, zsír, fehérje, szénhidrátok, különböző vitaminok, valamint ásványi anyagok. Nagyon fontos, hogy ezen alkotó elemek megfelelő mennyiségben és minőségben álljanak rendelkezésünkre. Számos problémát okozhat, ha valamelyik hiányzik vagy ellenkezően, valamelyikből túlsúly van. Ha például túl sok zsír van a szervezetben, nagyobb a különböző szív-és érrendszeri betegségek megjelenésének valószínűsége, úgymint magas vérnyomás, magas koleszterinszint, érelmeszesedés, stb. Éppen ezért a szív és érrendszeri betegségek tekintetében az elhízás súlyos rizikótényezőként szerepel.

Az elhízási diagnózis felállításában számos mérési módszer áll rendelkezésünkre, melyek az elmúlt években meglehetősen sokat fejlődtek. Széles körben elterjedt a BMI használata is, mely azonban nem ad minden esetben helyes diagnózist, mint pl.: sportolóknál, nehéz csontozattal rendelkezőknél, stb.

A zsír-és ásványmentes testtömeg pontos meghatározása jelenleg az egyik legracionálisabb alapja a helyes táplálkozásnak, valamint a testmozgásnak. Az elmúlt időszakban a klinikai testösszetételre különös hangsúlyt fektettek.

 

Az InBody720 egészségdiagnosztikai műszer segítségével, amely méri a test legapróbb változásait is, teljes testösszetétel analízist tudunk végezni. Az eredmény alapján személyre szóló kezelési tervet alakítunk ki.

 

Legtöbb ember, akinek megmutatjuk ezt a lehetőséget boldog, hogy elérte optimális alakját, fittebbnek ésfiatalosabbnak érzi magát, de vannak, akik nem tesznek semmit egészségük érdekében, inkább vállalják a kockázatot! Mi magunk vagyunk a saját egészségünk őrei és védelmezői. Ugyanakkor felelősséggel tartozunk családjaink, embertársaink egészsége iránt. Legalább egy jó szóval, időben érkező tanáccsal, segítségre való ajánlkozással.  Demeter Éva Életmód KlubÉletmód és táplálkozásikonzultáns 
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép