Miért jó úszni?

Nyomtatás E-mail

Miért jó úszni?

Az úszás testre gyakorolt jótékony hatását talán senkinek sem kell bemutatni. Azt azonban kevesebben tudják, hogy az úszás nemcsak általános értelemben megfelelő izmaik karbantartására. A négy úszásnemen kívül speciális úszásformákkal, gyógyúszó gyakorlatokkal sokféle mozgásszervi és egyéb betegségeket korrigálhatunk sikeresen. Ezek közül két csoportot emelnék ki, ahol rendkívül látványos javulásra számíthatunk:

A gerincproblémák (scoliosis, lordosis, kyphosis, kypholordosis) nagy mértékben korrigálhatók rendszeresen, legalább heti két alkalommal végzett, a betegségnek megfelelő gyógyúszó gyakorlatokkal. Természetesen ezen speciális mozgásformák ismerete nem várható el mindenkitől, de szakemberek felkeresésével nagyban hozzájárulhatunk saját vagy gyermekeink gyógyulásához.

Az asztmás betegek gyógyulásához elengedhetetlen a pormentes, párás levegő, mely az uszodában adott. Rendszeres úszással lassan elhagyhatók a gyógyszerek, mert a fulladások is ritkábban jelentkeznek, később teljesen megszűnnek.

A fent említett testre gyakorolt pozitívumok mellett a rendszeres úszás – mint minden mozgásforma – általános immunerősítő hatással is bír. A téli influenzás időszak előtt még nem késő kicsit felerősíteni testünk védekező rendszerét.

Amellett, hogy az úszás ápolja, gyógyítja testünket, ugyanez igaz a lelkünkre is. Rengeteg emberen – köztük saját magamon is – tapasztaltam már, hogy a lelki életünkben időnként bekövetkező hullámvölgyekből (haláleset, párkapcsolati problémák) könnyebb kilábalni, ha úszni járunk.

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép