November és a bőrünk

Nyomtatás E-mail

November és a bőrünk

  A nyár már csak emlékeinkben él, és itt az ideje, hogy elbúcsúzzunk a nyáron „szerzett” bőrelváltozásoktól is. Ezek közül leggyakoribbak a szemölcsök, amik legkellemetlenebbek a talpakon tudnak lenni, de bárhol előfor- dulhatnak. Lehet, hogy még nem fájnak, „csak” láthatóak, de ha várunk velük, csak növekedni, és szaporodni fognak.

Nemcsak saját bőrünket fertőzhetjük tovább velük, de más személyeket is megbetegíthetünk, főleg a gyerekek, betegek, legyengült immunitással rendelkezők a veszélyeztettek.

  Az anyajegyek éves ellenőriztetését se felejtsük el, hiszen a nyári napfény hatására változhattak a már megle- vőek, de újak is megjelenhettek bőrünkön. Ha szeretnénk „elbúcsúzni”valamelyiktől, most van a legjobb idő -pont, nem süt a nap, nem izzadunk, a sebek gyorsabban és szebben gyógyulnak.

  Ezért optimális ez az időszak a fibromák, - bőrszínű kinövések - eltűntetésére is. Ezek leggyakrabban a nya-kon, hónaljakban, nőknél a melltartó pántja alatti területeken fordulnak elő. Ezeket otthon, „házi módszerek- kel” nem tudjuk eltűntetni, de a szakember gyorsan, minimális kellemetlenséget okozva távolítja el azokat.   Karácsony, szilveszter, bálak…  Mindenki szeretne a legjobban kinézni. Ebben segítenek  a bőrt megújító,„fiatalító” lézerkezelések, a mezoterápia, a ránc feltöltések. Ha nemcsak ápoltak, de szőrtelenek is szeretnénk lenni, most érdemes elkezdeni a szőrtelenítő kezeléseket, hiszen ezeket is kúraszerűen, ismételve kell alkal- mazni.

  A bőrbetegségek egy része a napfény hatására javul, ősszel kezdenek kiújulni a tünetek. Ilyen pl. a pikkelysömör, az eczema, a pattanásos, zsíros bőr, zsíros haj stb. Ne várjuk meg a kezeléssel, amíg ezek legsúlyosabb, „leglátványosabb” formájukat elérik, idejében kérjük bőrgyógyász segítségét a kezeléshez, „szinten tartáshoz”.

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép