Az ezüst (szálas zokni) a cukorbetegek lábának védelmére

Nyomtatás E-mail
Mi jut eszünkbe, először ha azt halljuk ezüst?Talán az ékszerek vagy a dobogó második helye a sportversenyeken vagy nagyanyáink evőeszközei. Igen ez utóbbi már közelit ahhoz a távoli történelmi adathoz, hogy Nagy Sándor világhódító útján Arisztotelész javaslatára ezüst szelencében szállíttatta az ivóvizet így az sokáig friss - iható maradt – s mint tudjuk a víz az életet jelentette azokban időkben is. Az orvoslás történelmében számos helyen bukkannak fel különböző ezüst vegyületek, melyek hatékonyak a fertőzések elleni harcban. A technológiai fejlődés mai színvonalán már a textíliákban is használható ezüst szál előállítása sem lehetetlen.  De miért is van erre szükség? Kinek lehet ez fontos?A cukorbetegség előre haladtával típusos szövődmények kialakulásával kell számolnunk - amelyek közül számos, az amúgy is túlterhelt lábainkat érinti. Tekintettel arra, hogy mind a keringési, mind pedig az idegi károsodások szinte kiszolgáltatják a betegeket a „támadásoknak”, a védekezés eszköze elsősorban a megelőzés kell hogy legyen.- E „harcban” az ezüst szálas zokni jelentősen javítja a lábak ellenállását a betolakodókkal szemben, így a beteg teljes szervezetének a biztonságát is emeli. A zokni viselésével elkerülhető a kellemetlen szagokkal járó túlzott lábizzadás, valamint megelőzhető a gombás megbetegedések fő okát képező bőr és körömfelszín gyengülés.

Egyenletesebb hőháztartás okán mind télen, mind nyáron jelentősen nő a betegek komfortérzete. Az általunk 12 betegen végzett vizsgálatok szerint az összehasonlítás alapján egyöntetű vélemény volt a zoknik viselésével járó kellemesebb közérzet is.

 

 Összefoglalva: Az ezüst szálas zoknit viselő betegeinknél javult a komfortérzet, csökkentek a körmök körüli gyulladásos folyamatok, jelentősen csökkent a gombásodás. Kényelmesen elviselhetővé váltak a korábbi szélsőséges hőingadozások provokálta reakciók – úgymint a lábak erős izzadása vagy fázása.Ennek alapján minden cukorbetegnek és minden olyan lábától (szagától) szenvedő betegnek ajánlható, aki a lába kényelme mellett az egészségét is szeretné védeni.  Dr. Rozsos István Ph.D.Sebész érsebész, főorvosA Diabétesz-láb Szövetség szakmai elnökhelyettese
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép