Néhány gondolat a babaúszásról

Nyomtatás E-mail

Sok a félreértés a babaúszással kapcsolatban, ezért megkértük Csányi Fruzsina okleveles babaúszás oktatót, hogy oszlassa el a hiedelmeket:

 

 

- A babaúszás egy program, egy kikapcsolódás a babának, a mamának, a családnak. A félreértések egy része a névből adódhat. A babaúszás során nem tanulnak meg úszni a gyerekek, azonban előkészíti az úszásoktatást. A babaúszásra járó gyerekek hamarabb képesek lesznek beilleszkedni a csoportos úszásoktatás keretei közé, de elsősorban egészségvédelmi és mozgásfejlesztő program. Ezúton szeretném kihangsúlyozni, hogy a foglalkozások során semmilyen módon nem veszélyeztetjük a csecsemők egészségét. Természetesen fontos a megfelelő környezet és a szakképzett oktató.

 

 - Miért hasznos ez a program?

Mert a babák edzettségi szintje aktív mozgás hatására nő, ezáltal ellenálló képességük a betegségekkel szembe növekszik, mozgásfejlődésük gyorsabbá válik. Az előnyös élettani hatások mellett megadja a közös játék élményét, amely során a gyermek és a szülők a lehető legjobban megismerhetik egymást. Segítséget ad ahhoz, hogy a családtagok érzelmileg is a lehető legközelebb kerüljenek egymáshoz, kialakuljon a szülő és gyermek közti feltétel nélküli bizalom. A csoportos foglalkozások segítik a babák egymás közti és szülőkkel folytatott kommunikációjának, valamint a csoportba illeszkedési képességének (szocializációjának) fejlődését. A rendszeres mozgás és közös játék megszeretteti és életformává, belső igénnyé teszi a gyermek számára a mozgást.

 

 - Hány alkalommal és milyen gyakran ajánlott részt venni a foglalkozásokon?A program akkor éri el a várt eredményt, ha rendszeresen (hetente egyszer) járnak babaúszásra, lehetőleg a baba 3 hónapos korától egészen addig, amíg készen nem áll a csoportos úszásoktatásra.
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép