Korunk fő problémája a stressz

Nyomtatás E-mail

Korunk fő problémája a stressz. Elérhető a békés, kiteljesedett, egészséges élet 

Rohanó korunkban az embereknek egyre kevesebb idejük, energiájuk jut önmagukra és gyermekükre. Szaporodnak a napi stressz-hatások, és az egyén egyre kevésbé tudja ezzel felvenni a küzdelmet. Erre kínál megoldást a kineziológia.

 Mi is ez a módszer?

A görög kinezis (mozgás) és logos (tudomány) szóból ered.Személyiség-, képességfejlesztő, stressz-oldó módszer.

Magába foglalja az ősi kínai gyógyászat elveit, elemeit és a legújabb agykutatás eredményeit. – Végre nem öntötték ki a fürdővízzel a gyereket is! – Teljességre törekvő, átfogó szemléletű (holisztikus), ahol arra koncentrálunk, amit szeretnénk elérni. A testi, lelki, szellemi egyensúlyunk, kreativitásunk visszanyerése a cél. 

Hogyan csináljuk ezt?

Izomtesztelést használunk eszközül. Izmaink ugyanis agyunknak, központi idegrendszerünknek a kijelző mutatói. Stressz hatására lekapcsolt állapotba kerülnek, elgyengülnek. Ezért mondjuk, ha rossz hírt akarunk valakivel közölni: „Ülj le! Kapaszkodj meg!” Gyorsan, megbízhatóan jelzik a bennünk zajló folyamatokat. 

Végül is mivel foglalkozik egy kineziológus?

Érzelmi stressz oldásával. Nincs olyan, hogy ne érezzünk. Minden történés, esemény érzelmet vált ki bennünk. Ezek elraktározódnak a akkor működő összes sejt memóriájában. Ám nem akárhogyan. Összekapcsolódnak azzal az eseménnyel, miközben megéltük. Ami összeragasztja őket, az a megélt érzelem töltése. Ettől kezdve parányit hasonló helyzetben  is aktiválódnak. 

Hogyan történik ez?

Agyunknak egy, a túlélésért felelős területe mindig ellenőrzi, veszélyes-e számunkra az a pillanat, amiben vagyunk. Összehasonlítja a történést azzal, ami a sejtmemóriában található. Ha hasonlónak véli, aktiválja. Pozitív élmény esetén nagy lelkesedéssel, önbizalommal fordulunk az ügy felé.

Ám nem ez okozza a stresszünket, hanem a negatív töltéssel bíró emlék.

Akkor ugyanis, az „Üss, vagy fuss”! veszi kezdetét, túlélő üzemmódba kerültünk. Ettől kezdve hiába határoztuk el „Legközelebb másképp csinálom!”, nem vagyunk rá képesek. Hogy kikerüljünk ebből, tennünk kell valamit a sejtjeinkben hordozott emlékekkel. Ezt a tevést jelenti ez a módszer. 

Hogy hogyan, a következő részben folytatom. 

Detkovics Éva

kineziológus, Hellinger terapeuta  

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép