GEERS - A halláshoz vezető út!

Nyomtatás E-mail

 

„Míg a látás képességének elveszítése a dolgokkal való közvetlen kapcsolat, addig a hallás képességének elveszítése az emberekkel való mindenféle kapcsolat elveszítése.”   Helen Adams Keller, vak és siket írónő

  

Hallásunk által jutunk hozzá a legtöbb információhoz, segítségével sajátítjuk el a beszédet. Legkorábban kifejlett érzékszervünk, hisz már a terhesség 8. hetében „tökéletes”. Ennek ellenére, ha gond van a fülünkkel, hangérzékelésünkkel, igen csekély figyelmet szentelünk rá.

 

Tudja, hogy ma Magyarországon minden tizedik ember él együtt valamilyen típusú halláscsökkenéssel, viszont csak kevesen ismerik kialakulásának okát és megoldásának lehetőségeit? Pedig a „rosszul hallást” elfogadni, annyit tesz, mint belenyugodni abba, hogy az életminőségünk színvonala lassan, de biztosan csökken.

Fontos tudni, hogy a hallásromlás, halláskárosodás nem betegség, hanem egy állapotváltozás.

  

A hallásgondokból eredően – a sok félreértés, félrehallás következtében – családi viszályok, munkahelyi nézeteltérések alakulhatnak ki. Az érintettek visszahúzódóvá válnak, pszichés zavarok vagy akár teljes társadalmi elszigetelődés is lehet a következménye. Ezért fontos a hallásromlás korai felismerése!

  

A hallásromlásnak több oka is lehet, melyből hármat emelnék ki.

Az egyik és talán a leggyakoribb fajtája az időskori halláscsökkenés, amely az élet természetes velejárója. Van, akinél ez a folyamat már 40 éves korban elkezdődik, mások csak 70 éves korban kezdik észrevenni. Vannak azonban olyanok is, akik nem is érzékelik, csak a család figyel fel rá.

A második leggyakoribb halláscsökkenés oka modern világunk zajártalma. A folyamatos erős lárma, a közlekedés zajai, hangverseny, koncert, a diszkó és az mp lejátszók „fülsüketítő” hallgatása. Hosszútávon ez mind szerepet játszik a halláscsökkenés kialakulásában.

A harmadik halláscsökkenés oka lehet egy hirtelen kialakult halláscsökkenés.

 

Ma már szerencsére ritkán mondjuk azt, hogy nincs segítség!

  

Amennyiben Önnek is feltűnt, hogy hallja, de nem érti a beszédet esetleg családtagjainál hangosabban hallgatja a Tv-t, netán nem hallja a telefon vagy az óra csörgését, érdemes szakemberhez fordulnia. Ne habozzon, tegye meg az első lépést a „Halláshoz vezető úton”, melyet esetleg már évek óta fontolgat! Minden hallásproblémájával eltöltött perc rontja életminőségét, és ha van választási lehetősége érdemes élni vele!

  

GEERS szaküzletünk:

Szeged, 6720

Arany J. u. 14.

62/421-328 (vonalas) és 06-20/383-3540

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép