“Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát!”

Nyomtatás E-mail

Az emberek életük 1/3-át alvással töltik, s csak fokozatosan döbbennek rá, hogy mennyire fontos szerepe van az alvásnak, mennyire befolyásolja a hétköznapjainkat ha a testük kipihent. Van aki csak a kialakult mozgásszervi- és gerincbántalmak következtében döbben rá hogy tennie kell a helyes pihenés érdekében, s van aki az egészsége megőrzése érdekében akar lépéseket tenni. Napjainkban igen népszerű fekhelyek közé tartoznak a vakuumcsomágolású ortopéd matracok. Népszerűségének nem csak a csomagolásából eredő könnyű szállíthatóság az oka, hanem számos egészségközpont elismerése emeltea gyógyászati segédeszközök közé, háttérbe szorítva a szivacs- és rúgósmatracokat.

 

 Mit kell tudni a vákuumcsomagolású ortopédmatracokról?

Az ortopéd matrac szintetikus alapanyagokból készül, amelynek legfontosabb összetevője az un. ortopéd mag. A tévhittel ellentétben “nem szivacs” hanem egyfajta hideghab, melynek rugalmassága révén kellő tartást ad a testnek úgy, hogy közben nem nyomja el az izmokat vagy a vérkeringést. Összefüggő molekuláris szerkezetének köszönhetően kitűnő légáteresztő, ezáltal az éjszaka folyamán leadott testnedvet is könnyedén vezeti és párolgtatja el. Az ortopéd maggal ellátott matracok akár 12-15 éven keresztül is képesek megtartani formájukat, tartásukat.

 

 Hogyan válasszunk matracot?

Ma már számos helyen vásárolható matrac, de csak hozzáértőkkel rendelkező szaküzletben érdemes vásárolni, ahol valóban értenek az általuk forgalmazott termékekhez. A válsztást több tényező is befolyásolja, leginkább a vásárló egészségi állapota, alvási szokása illetve a testsúlya. A legutóbbi nagyon fontos, mivel ez határozza meg a kiválasztandó matrac vastagságát, egyben az ortopéd mag vastagságát is. A legjellemzőbb a 16-18 cm vastag matracok, amelyek max. 120kg testúlyig megfelelően biztosítják az ortopéd maggal ellátott matracok tulajdonságait.

A matrac vásárlását meghatározza még a konfortérzet is. Ma már kapható gyapjú fedőréteggel ellátott matrac, amely a gyapjú természetes összetételének köszönhetően sok egészségügyi és gyógyhatású előnnyel rendelkezik, de kapható, memory réteggel ellátott igen magasfokú kényelmet szolgáló matrac is. Lényege, hogy tökéletesen felveszi a test vonalát optimálisan alátámasztva, elősegíti az izmok pihenését, hatékonyabb vérkeringést biztosít a test minden részében valamint meggátolja a felfekvések kialakulását a hosszú időn keresztül fekvő személyek esetén. Cikket készítette:6722 Szeged, Honvéd tér 5/b. · Tel: 62/315-326,

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Nyitva: H-P: 9-18, Szo: 9-13
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép