Gyógyulás masszázzsal

Nyomtatás E-mail
A masszázs nem csak luxus?

A különféle masszázs rendszereket a betegségek megelőzésére és gyógyítására használják már ősidők óta. Igénybe vehető csak lazításra, relaxálásra vagy kozmetikai célokra is, de nem ez a fő területe, hanem a mellékhatás mentes, természetes gyógyítás.

 Milyen betegségek esetén ajánlott?

Majdnem minden betegség esetén alkalmazható egy jól megválasztott masszázs típus, az egyszerű elfekvéses nyakfájástól az ízületi betegségekig, porckorongsérvig, belső szervek betegségeiig. Speciális masszázsokkal kezelhetők terhes mamák, kisbabák, lábadozó, vagy fekvő betegek, hangulatbetegek is. Nagyon jó hatással van a stresszes munkakörben dolgozókra, irodai munkásokra, gépkocsi vezetőkre, egyoldalú munkakörben dolgozókra megelőzésre vagy a kialakult problémák megszüntetésére. A fájdalmas idegbecsípődések is hatékonyan kezelhetők, de meg kell jegyeznem, hogy betegségek esetében fontos az orvosi diagnózis és az orvossal való konzultáció. Nagyon fontos az is, hogy valóban szakemberhez forduljon az, akinek már betegsége van, mert csak egy pár hetes tanfolyamon végzett masszőr sokszor többet tud ártani, mint használni.

 

 Milyen gyógyító masszázsok használatosak és melyik mire való?A mindenki által ismert és széleskörűen alkalmazott svéd masszázs nagyon jó az izomzat átdolgozására, általános lazításra. A thai masszázs kiváló az ízületek kimozgatására, izmok nyújtására, tréfásan a lusta emberek jógájának is nevezik.A Yumeihó masszázs a gerinc, csípő ízületeinek a korrigálására használható, a csontkovácsolás szelídített formája, az egész szervezetre kiterjedő harmonizáló hatása van. Csak orvosi bizottság előtt letett sikeres vizsgával végezhető.A nyirokmasszázs a kötőszöveti méregtelenítésre, ödémásodás megszüntetésére használjuk, speciális változata a narancsbőr kezelésére is alkalmazható. A nyirokmasszázst csak gyógymasszőr végezheti.

A MA-URI masszázs kiváló stresszoldásra, hangulati betegségek kezelésére, lelki blokkok oldására, aminek az asztrál-masszázs változatával a legsúlyosabb betegek, bőrbetegek is kezelhetők, ilyenkor a massszőr hozzá sem ér a testhez.

 Az emésztőrendszer ideálistól való eltérésének javítására jó lehetőség az umpuka hasmasszázs. A belső szervek betegségeire a masszázsok beidegzésen nyugvó hatásait, refl exhatásait, energetikai hatásait és lelki blokkok feloldó hatásait használjuk. A fent felsoroltakon kívül ilyen hatása van még a Dr. Wu-féle fejmasszázsnak, szegment és kötőszöveti masszázsnak, reflexológiának is. Lokális méregtelenítő és lazító hatása van a mézes masszázsnak. Ugyancsak a helyi hatásait használjuk a szájüreg kezelésnek, ami arcizom elváltozásoknál, bénulás után jótékony hatású. Természetesen az egyes masszázsoknak vannak ellenjavallatai, de ezek az ellenjavallatok nem azonosak mindegyiknél, így a megfelelő választással majdnem bármely betegség esetén jótékony hatást tudunk elérni. Vannak még természetesen más, általunk nem használt masszázsok is, ezek közül az ismertebbek még a kínai masszázs, shiatcu, és az ajurvédikus masszázs. Terjéki JózsefGyógymasszőr,Alternatív masszázs- ésmozgás terapeuta,Yumeiho terapeuta
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép