"Milyen babakocsit vegyünk?"

Nyomtatás E-mailÚgy gondolom a legtöbb kismama számára ez egy komoly kérdés, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni és mérlegelni. Nekem két gyerkőcöm van és mielőtt megtaláltam volna a számomra tökéletes és nem túlzás, ha azt mondom, hogy jelenleg a piacon kapható legjobb babakocsit (RED CASTLE WHIZZ), többfélét is sikerült kipróbálni.


Én most, mint anya próbálok segíteni egy kicsit abban, hogy mire figyeljünk oda az első babakocsi vásárlásakor. Nemcsak egészségügyi szempontból kell, hogy kiszolgálja a baba igényeit, de elengedhetetlenül fontosak a biztonsági és kényelmi szempontok is:


1. Én már tapasztalatból tudom, hogy igenis fontos a babakocsi anyaga. Legyen könnyen tisztítható, és ne irritálja a baba bőrét. Ha lehet, olyan kocsit válasszunk, melynek szinte minden része mosógépben mosható vagy az anyaga lehetővé teszi a rendszeres áttörlést.


2. Számomra a legfontosabb, hogy a baba gerincét az első 6 hónapban ne terheljük, ezért mindenképpen javaslom a mózeskosarat vagy olyan többfunkciós babakocsi hordozó részét, mely vízszintesig dönthető. A mózeskosár tágasabb teret biztosít a baba számára, sőt a hason alvást  (orvosi szempontból 4 hónapos korig nem ajánlott) kedvelő kicsik számára is ideális lehet.


3. Biztonsági szempontból ugyancsak nem elhanyagolható, ha a hordozó vagy mózeskosár tartozékai között ott van a baba fejének megtámasztásáról gondoskodó fejpárna. A legkisebbek számára szűkíti a hordozóban elfoglalható helyet, valamint megvédi a baba fejét az ide-oda ingadozástól menet közben.


4. A babakocsi kerekei is megérnek némi odafigyelést. A kicsi, tömör kerekű kocsi könnyen elakad  és kereke néha ki is törik. A nagyobb, felfújható kerekek mindig könnyebb tolhatóságot és nagyobb gördülékenységet biztosítanak. Rossz utakon kevésbé rázkódik. A kerekeket viszont időként fel kell fújni és előfordulhat, hogy kilyukad.


5. A bolygósítható (de fixálható) kerekekkel könnyebben lehet üzletekben, szűkebb utcákban közlekedni, viszont göröngyös terepen a fix pozíciót kell használni.

6. A könnyebb, alumíniumvázas babakocsi választása ajánlható, mert könnyebb gyermekkel együtt felemelni.


7. Fontos szerepe van a bevásárló kosár résznek is. Ez kibír legalább 4-5 kg-ot.


8. A megfelelően méretezett esővédő is elengedhetetlenül fontos. A korábbi babakocsiknál ide-oda lebegett, sokszor még a szél is lefújta. A Red Castle Whizz-nél ez nem fordulhat elő, mert teljesen ráfeszül a babakocsira. Ha éppen esős, szeles hétnek nézünk elébe, rajtahagyhatjuk a kocsin, ha a pici benne van csak lehajtjuk a zipzáras részét és már védve is van a széltől, esőtől. Az oldalán apró lyukacskák biztosítják a levegőáramlást.


9. Az UV szűrős napfényvédő, talán extra felszereltségnek tűnhet, mégis igen jó szolgálatot tesz nagy melegben.


10.A Red Castle Whizz babakocsi minimálisan kerül többe a régi kipróbált modelleknél, de ebben biztonságban érezheti gyermekét, a mózeskosara tágas és elég hosszú, a hordozója szuper biztonságos és teljesen vízszintesig dönthető, rengeteg extra dolog jár hozzá és nagyon kényelmes. Ez egy elfogadható árfekvésű babakocsi, szuper körítéssel. Azt javaslom minden leendő anyukának, hogy az elsődleges szempont mindig a baba egészsége, biztonsága, kényelme legyen, és csak ezután jöjjön mindenféle divat, trend. Higgye el, megéri!


A Gutenberg utcában lévő bababoltban minden információt megkap az ideális babakocsi kiválasztásához.

 

 
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép