Megelőzés

Nyomtatás E-mail

Megelőzés 

A Herbalance Kft. több, mint 10 éve tekinti feladatának az egészséges életmód támogatását és a segítségnyújtást a különböző problémákkal küzdőknek. Termékeinkkel segíthetünk a mai korra jellemző betegségek megelőzésében és kezelésében. Többek között a különféle allergiák, cukorbetegségek, izületi panaszok, vérnyomás és keringési rendszer elváltozásai, stressz okozta megbetegedések, bőrproblémák kezelésére találhat segítséget.

Cikksorozatunk célja, hogy orvosi szakértőink segítségével hasznos információkat szerezzen az egészséges életmód, a megelőzés és a problémák kezelésének témakörében. Az alábbiakban elolvashatja első cikkünket, amely a megelőzés alapjaival ismerteti meg Önt. 

Mi is az a megelőzés? Mit kell megelőzni? A „jót” nem kell megelőzni, nem kell elkerülni, a jó-ért tenni kell! Azt is lehetne mondani, hogy tegyünk jót, akarjunk jót, haladjunk a jó felé, akkor nem a „rossz” következik be. Amikor tudatosan megelőzünk, akkor tudatosan olyasmit teszünk, hogy valamiféle baj, „rossz” ne következzen be. Amikor megázunk, igyekszünk megszabadulni a vizes ruháinktól, hogy elkerüljük, megelőzzük a megfázást.  Az epegörcsöt is meg lehet előzni, ha vacsorára nem eszünk több tányér töltött káposztát.

Előzzük meg a rosszat, vagy akarjunk jót. Önmagában semmi sem jó és semmi sem rossz. Mégis vannak olyan dolgok, melyek az emberek többségének jó. Mi foglalkozzunk az egészséggel, mert mi úgy gondoljuk, hogy az egészség nekünk fontos, talán másnak is!

Meglepő, ha azt mondom, hogy valaki nem feltétlenül akar egészséges lenni? Ilyen is van. Mit jelent ma betegnek lenni?

A beteg a betegségével magára irányítja a figyelmet. A környezetéből törődést vált ki, együttérzést, fontosnak érzi magát. Amennyiben meggyógyul, ebből a kiemelkedő állapotból visszasüllyed a hétköznapokba.Az emberek zöme mégis szeretne egészséges lenni. Akkor miért nem vagyunk egészségesek? Sajnos Magyarország lakossága a statisztikák alapján rossz helyen áll. Dobogós helyeket foglaljuk szív és érrendszeri megbetegedésben és daganatos megbetegedésben is. Mi Herbalance-osok javítunk a statisztikán!

A betegség az olyan rossz, amit nem akarunk kikerülni? Egészségesek akarunk lenni egyáltalán? Vagy nem akarunk, csak szeretnénk? Ha csak szeretnénk, akkor az csak álom. Lehet álmodozni, lehet várni a csodát. Egy darabig mindenki érezheti magát egészségesnek, de a szervezettel nem lehet hosszú ideig büntetlenül visszaélni. Az egészséget akarni kell, és ezért tenni is kell. Semmit nem adnak ingyen, még az egészséget sem. Azért is tenni kell!  A betegséget megelőzni egészséges életmóddal lehet. Ebben mindenki véleménye megegyezik, de abban, hogy mi az az egészséges életmód, abban már eltérnek a vélemények.

Azért mégis vannak olyan szabályok, melyeket mindenkinek azonos módon be kell tartania, hiszen az anyagcsere folyamataink azonosak. A természeti törvények mindenkire vonatkoznak. Ha akarjuk, ha nem ezek a törvényszerűségek érvényesülnek. Az ember alkotta törvények esetében, vannak kiskapuk. A mi szervezetünk is valahogy ez alapján működik, hiszen, ha nem bánunk jól a testünkkel, az megbetegszik. Az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés lényege, hogy azt együk, igyuk, szívjuk, ami segíti a jó oldalt, segít a saját felépítésünkben, mozogjunk, és a gondolatainkat tartsuk ellenőrzésünk alatt! Ez nem kis feladat, de hosszú, szívós, kitartó munkával elérhető.

Ha kicsi korunk óta az egészséges életmódot szoktuk volna meg, kevesebb esélyt adnánk a betegségnek. Ez azért fontos, hogy a gyermekeinket tudjuk az egészségre nevelni.

Az élet egyébként is örökös változásból, örökös mozgásból áll. A merevség, a mozdulatlanság a halál. A sejtjeink is állandóan megújulnak, nekünk is meg kell újulnunk. A megújulás irányát mi határozhatjuk meg!Akármennyire is különbözünk, mindenkinek szüksége van a megfelelő mennyiségű egészséges folyadékra. A felnőtt szervezet 75%-a víz.

A másik fontos dolog az a rendszeres napi székletürítés. Ha nem iszunk eleget, ha nem ürítjük a vastagbelünket legalább egyszer naponta, akkor kicsi az esélye annak, hogy egészségesek maradjunk!  

Amit még hangsúlyozni szoktam, az a mozgás. Mindegy, hogy mit, csak rendszeresen, naponta, és fontos, hogy szívesen végezzük, ne kényszerből. A mozgással megőrizzük fizikai erőnket, rugalmasságunkat és mindez magabiztossá tesz!

Erőnlétünket, fizikai teljesítőképességünket fokozhatjuk a méregtelenítéssel. Következő cikkben e témában osztunk meg több információt.

 

Dr. Füleki Máriatüdőgyógyász – radiológus főorvosnő 

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép