Ismerje meg Ön is testösszetételét

Nyomtatás E-mail

Ismerje meg Ön is testösszetételét!

Szervezetünk építőelemei

 

Szervezetünk alapvetően 6 alkotórészből tevődik össze: víz, zsír, fehérje, szénhidrátok, különböző vitaminok, valamint ásványi anyagok. Nagyon fontos, hogy ezen alkotó elemek megfelelő mennyiségben és minőségben álljanak rendelkezésünkre. Számos problémát okozhat, ha valamelyik hiányzik vagy ellenkezően, valamelyikből túlsúly van.

A testzsírszázalék pontos kiszámítása a fittség és az elhízás helyes mutatója. Ha például túl sok zsír van a szervezetben, nagyobb a különböző szív-és érrendszeri betegségek megjelenésének valószínűsége, úgymint magas vérnyomás, magas koleszterinszint, érelmeszesedés, stb. Éppen ezért a szív-és érrendszeri betegségek tekintetében az elhízás súlyos rizikótényezőként szerepel. Az orvostudomány jelenleg számos módszer segítségével határozza meg az elhízást, de nagyon kevés az olyan, mely teljes képet ad testünkről.

Ismerje meg, hogy valójában miből áll szervezete! Most már Önnek is lehetősége van arra, hogy egy tudósok által kifejlesztett és bizonyított elveken működő orvosi műszer segítségével képet kapjon teste összetételéről. A teljes analízis során alapos kiértékelésre kerül sor. A testzsírtömegen kívül a sejten belüli, sejten kívüli víz, a fehérje, valamint a csontos és nem csontos ásványi anyag mennyisége meghatározható, ezen kívül tájékozódhatunk a felső végtagok, az alsó végtagok, valamint a törzs egymáshoz viszonyított zsír-és ásványmentes egyensúlyáról, valamint zsíreloszlásukról is. A cardiovascularis szempontból nagyon fontos zsigeri zsírmennyiségre vonatkozóan is információhoz jutunk.

Számos előnnyel szolgál, ha egy beállított táplálkozási program során (pl.: testtömeg-csökkentés, erősítés, sporttáplálkozás, stb.) személyre szabott étrendet tudunk kialakítani ezen mérőműszer segítségével. Így még jobb eredményeket érünk el az egészségünk érdekében!

Keressen bennünket, hogy Önt is személyre szóló táplálkozási tanácsokkal és életmód programmal láthassuk el!

 

Dr. Demeter Nikolett

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép