Márton Ibolya: Az egészségmegőrzés thai titkai

Nyomtatás E-mail

Márton Ibolya:

Az egészségmegőrzés thai titkai

  

A holisztikus szemléletű, test-szellem-lélek láthatatlan kölcsönhatásán alapuló thai egészségfilozófiának szerves része a több száz éves múltra visszatekintő thai jóga és masszázs. A tradicionális thai masszázs úgynevezett száraz masszázs, a masszőr a vendéget egy kényelmes ruhán keresztül kezeli anélkül, hogy krémet vagy olajt használna. Az energiacsatornákra hat, nem csak az izmokra. Azzal a szemlélettel végzi a masszázst, amely szerint bármilyen problémáról legyen is szó, az nem egyszerűen valamely rész betegsége, hanem az egésznek a diszharmóniája. A test minden részére úgy tekint, mint amely szerves kapcsolatban áll az összes többivel, valamint egy sokkal nagyobb organizmussal, a természettel. Ennek a holisztikus megközelítésnek következményeként a thai masszázs többnyire két, de akár három óra hosszát is tarthat, mivel ez idő alatt a masszőr a vendég teljes testét átdolgozza, minden testrészén, energiapályáján végigmegy, és nem csupán valamely problémás résszel foglalkozik. A tenyerén kívül használja a könyökét, alkarját, hüvelykjét, térdét, talpát is a kezelés során.

            A Thaiföldről elterjedt másik, igen jótékony hatású és kellemes masszázsforma a thai talpmasszázs, amely energetizáló, vitalizáló hatású kezelés. Egy-egy szerv vagy testrész célzott reflexes kezelése helyett, a thai talpmasszázsban az egész szervezet működésének serkentésén, kiegyensúlyozottabb energia-ellátottságán van a hangsúly. Ezt egy jól meghatározható technikasor révén érik el: a talptól fölfelé haladva a vádlin keresztül a térdig az energiavezetékeket kezelik különböző kézi technikákkal és egy fapálcika segítségével, végezetül a vendég vállát, nyakát, fejét is megmasszírozzák.

            Nyugati hatásra alakult ki a tradicionális thai technikákat a hagyományos masszázzsal kombináló thai olajos masszázs. Speciális illóolajok használatával és az izmok hangsúlyosabb átdolgozásával a vendég hangulata és igényei szerint serkentő vagy lazító hatásra törekszik. Mivel az illóolajoknak köszönhetően aromaterápiás hatása van, órákkal a kezelés után is kifejti hatását, érdemes a masszázst követően néhány óráig nem zuhanyozni.

            A thai jóga a buddhista szerzetesek élénkítő gyakorlatsora, szervesen beletartozik a thai egészség-megőrzési módszerekbe. Könnyen elsajátítható technikái valódi felüdülést nyújtanak a nyugati világ elkényelmesedett, jobbára statikus munkához szokott vagy abba kényszerült embere számára.

A thai masszázsok és thai jóga összes jótékony hatását lehetetlen felsorolni, tekintettel arra, hogy a legkisebb sejttől a szervezet egészéig mindenre hatást gyakorolnak: izmokra, idegekre, inakra, nyirokerekre, mirigyekre, belső szervekre, valamint a lélekre és a szellemre is.

            Elmondható, hogy a thai masszázsok: csökkentik a stresszt, mérséklik a fájdalmat, lelohasztják a duzzanatokat, serkentik a vérkeringést, élénkítik a nyirokkeringést, segítik a méreganyagok kiválasztását, szabályozzák a hormonháztartás működését, fokozzák az ízületek mozgékonyságát, növelik a hajlékonyságot, elősegítik a test arányosságát, segítik az energia áramlását, megkönnyítik a tudattalanba süllyedt emlékek feldolgozását, hozzájárulnak az érzelmi terhek elengedéséhez.

Ha szeretné ön is megtanulni, hogyan masszírozhat úgy, hogy oldani tudja a másik ember feszültségét; hogyan frissítse fel és regenerálja saját magát vagy mást, jöjjön el tanfolyamainkra, és Magyarországon tanulhatja meg a Thaiföldön gyakorolt és tanított évszázados fogásokat. Vagy jöjjön el, és élvezze e masszázsok jótékony hatását.

  

Hirdetés szövege:

 

THAI JÓGA MASSZÁZS

Tanfolyamok Balázs Zoltán gyógymasszőr vezetésével.

Info: 06-30-915-0369

www.thaijogamasszazs.hu

  
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép