Egy férfi illata

Nyomtatás E-mail

EGY FÉRFI ILLATA...

 

Casanova és XIV. Lajos korában a férfiak órákat töltöttek a tükör előtt. Piperkőcködésük az arc púderezését a rizsporos paróka fésülgetését és a ruhafodrok igazgatását jelentette, valamint literszámra öntötték magukra az aktuális parfümöt. Akkor elfogadta, sőt megkövetelte a tehetős férfiak kifogástalan megjelenését.

Manapság az urakat szokás az „erősebbik nemnek”, meg a „teremtés koronájának” titulálni, vannak helyzetek, helyek, melyektől sok machonak inába száll a bátorsága, vagy nem tartja őket férfiasnak. Ilyen lehet egy kozmetikai szalon gyakran dekoratív, fiatal hölgyekkel tele. Pedig a szakember pontosan tudja, hogy a legtöbb férfiban ott a vágy a szépülésre, az ápoltságra.

 

Nem léteznek még férfi kozmetikák, pedig igény lenne rá, mert ugyan melyik férfi lép be szívesen egy rózsaszínű szalonba és érdeklődik szépülésének lehetőségeiről.

Tiszteletben tartva a férfiak szemérmességét, kozmetikánkban férfinapot hirdettünk, ami azt jelenti, hogy azon a napon nem fogadunk hölgy vendégeket. De vajon kikből állna egy „férfi nap” pacientúrája?

Ott vannak mindenek előtt a tizenévesek, hormonális érésük okozta tengernyi pattanásukkal. Nekik nem csak bőrük, de lelkük is szakszerű ápolásra szorul. A kozmetikában eltöltött idő alatt sok hasznos tanácsra is szert tehetnek a „kínpadon”. A pubertást túlélve a fiatal férfikor is fölvonultatja a maga problémáit. Ilyen lehet a zsíros bőr, a tág pórusok, a mitesszerek. És ilyen a túlzott szőrnövekedés háton, karon, mellkason, orrban, fülben. Sokak számára az ilyen adottság „csak” kínos, másoknak azonban, például munkájuk miatt tenniük kell, mondjuk az inggallér fölött előbodorodó szőr ellen. A borotva nem ajánlott, mert az a szőrzet erősödéséhez vezet. Jöhet tehát a gyanta, vagy az úgynevezett IPL technika, mely tartós eredményt hoz.

 

30 fölött a regenerálódás, a relaxálás, a bőr fiatalon tartása is lehet a kozmetikushoz járás célja. Gond lehet a borotválkozás utáni bőrgyulladás, mely otthon is jól kezelhető, viszont a szükséges eljárások megtanulásában, a kozmetikumok beszerzésében a szakember segíthet leghatékonyabban. Számos férfi él bőrhibákkal, hegekkel, elmélyült ráncokkal. Fényterápiával, bőrcsiszolással, ultrahangos feltöltéssel e problémák is jól kézben tarthatók. Fontos a bőr fényvédelemre való felkészítése, az anyajegyek figyelemmel kísérése. A képzett kozmetikus gyanú esetén páciensét bőrgyógyászhoz küldi.

 

Az utóbbi évekre jellemző, hogy a férfiak és a nők szépségápolási igényei közelítenek egymáshoz, valamint megfigyelhető, hogy az erősebbik nem is fokozott figyelmet fordít az egészség prevencióra, testi és lelki jóllétének karbantartására.

 

Dunai Erika kozmetikus mester

Egészségtan tanár

www.sanibell.hu

 

 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép