Szervezetünk belső harmóniája az Egészség körével!

Nyomtatás E-mail

Küső környezetünk harmóniája feng shuival, szervezetünk belső harmóniája az Egészség Körével!

A kínaiak több ezer éves megfigyeléseik alapján azt mondják, hogy minden energia, hogy bennünk is létezik egy ún. életenergia. Napjainkban, ahogy a kvantumfizika megfigyelései terjednek,nálunk is egyre inkább elfogadják ezt a tényt az emberek, még a „ materialisták „ is.

Amikor egészségesek vagyunk, akkor ez az életenergia szabadon, egyenletesen áramlik bennünk, szervezetünk egyensúlyban van.Amikor ez a harmónia megbillen, pl. stressz, műtét,baleset, túlzott cukorfogyasztás miatt, akkor jelentkeznek nálunk a lelki és testi panaszok, tünetek.

 

A kínaiak szerint az energia öt megjelenési formát mutat. Ezt foglalják össze az ún. öt elem tanában. Aki a feng shuiról hallott, ott is erről van szó, csak ott az öt elem tanát a környezetünk harmóniájának visszaállítására használjuk fel. Aképen jól láthatóak az egyes elemek: Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz. A kínai ezekhez az elemekhez egy-egy évszakot is társít. Teljesen passzol a mi gondolkodásunkhoz, hiszen a fa elemhez a tavasz, a tűz elemhez a nyár, a föld elemhez a nyárutó vagy vénasszonyok nyara, a fém elemhez az ősz, a víz elemhez a tél kapcsolódik.

 

 

Akínai azt is megfigyelte, hogy az egyes évszakokban más más szervünk a legaktívabb.A képen látható, hogy tavasszal a májunk és epehólyagunk, nyáron majd a szívünk és vékonybelünk, szeptember körül a gyomrunk, hasnyálmirigyünk és a lépünk, ősszel a tüdőnk és a vastagbelünk, télen pedig majd a veséink, hugyhólyagunk a legaktívabb. Tehát ilyenkor sokat tehetünk értük. Teljesen megegyezik a nyugati orvosi tapasztalatokkal, hiszen gondoljanak csak bele, hogy ősszel fellángolnak a vastagbél gyulladások, folyik az orrunk, megfázunk, télen sokan küzdenek

felfázásos panaszokkal .

Tavasszal emlegetjük az immunrendszerünket, a tavaszi fáradtságot, ilyenkor kezdünk el mi is ”megújulni”, fogyókúrázni, méregteleníteni. Az elkezdett mozgással, kocogással, az inakat, izületeket, ínszalagokat is jelentősen megterheljük.

Ha Ön egészséges és az is szeretne maradni, vagy ha Önnek sok egészségügyi panasza van, tehát kibillent az egyensúlyi állapotból és nem is tudja hol kezdje el a „visszabillentést”, a harmonizálást,akkor kérem álljon rá a fent említett egészség körére!

Ez azt jelenti, hogy ha minden évszakban ,az adott évszaknak megfelelően Ön megtámogatja az adott, aktuálisan jelzett szerveit, akkor azt veszi észre, hogy egyre inkább harmóniába, egyensúlyba kerül.

 

Dr. Tápai Mária

 
 
free pokerfree poker

Keresés

Egész-ség Bár Klub

Jelöljön a Facebookon!

Reklámok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Adatvédelem - Impresszum - Médiaajánlat - Oldaltérkép